Podzim 2014-15

04.09.2014 07:53

Lepší tým přišel o všechny body

 

 
 

TJ SOKOL ÚSTÍ vs. TJ SOKOL BĚLOTÍN

4:2 (4:1)

Branky: 20' Hanák, 62' Wojnarovský

 

Sestava: Matůšů - Vrána, Wojnarovský, Janovský, Biskup L - Hanák, Malaník, Novosad, Smékal - Cirkl, Lhotský

Střídačka : Majerský - Hýža, Peša, Celnar, Biskup Z. 

 

Utkání,  které nabízelo zajímavý souboj, nezvládla trojice rozhodčích a vytvořila z derby jednostrannou frašku.  Domácí začali aktivně a chtěli ukázat, kdo je v tabulce výše. Hned v 8' se ujali vedení, kdy vystřelili po bráně Bělotína,  hostující hráč míč lehce tečoval a Matůšů na něj nedosáhl - 1:0. Hned o minutu později vystrčili růžky bělotínští, kdy Wojnarovský hlavou jen o milimetry minul ústeckou bránu.  Bouřlivá atmosféra 300 diváků hnala obě mužstva do útoku.  Ve 20' Smékal našel perfektní přihrávkou Hanáka,  ten si pohrál s domácí obranou a srovnal stav na 1:1. Od této chvíle převzali iniciativu muži s píšťalkou a praporky. Místo aby přísněji trestali faulující domácí hráče, potrestali Bělotín nesmyslnou penaltou v 36', když upadl v šestnáctce hráč Ústí aniž by ho kdokoli fauloval.  Lídr tabulky se z pokutového kopu nemylil a poslal domácí do vedení 2:1. O minutu později se Ústí dostalo do vedení o dvě branky.  Hostující hráč ležel v šestnáctce, rozhodčí tuto skutečnost ignoroval a zcela nepokrytý hráč domácích měl odkrytou bránu a zvýšil na 3:1. Než se hosté z těchto situací vzpamatovali, fauloval Malaník v šestnáctce hráče domácích a kopala se druhá penalta proti Bělotínu.  Opět úspěšně i přesto, že si Matůšů sáhl na míč - 4:1. Do poločasu se již nic nezměnilo a hosté šli do šaten velmi rozlobeni.

I přes nepříznivý výsledek nastoupili bělotínští do druhého poločasu jako kdyby byl stav nerozhodný. Nepouštěli domácí vůbec k míči a ostřelovali jejich bránu jednou šanci za druhou.  Ve 48' předvedl Wojnarovský efektní nůžky, které skončily na tyči ústecké brány. Hosté se stále pokoušeli výsledek změnit.  Podařilo se jim to v 62'. Hlavou na 4:2 snižoval Wojnarovský a dal Bělotínu šanci výrazně změnit stav. O pár minut později jsme se přesvědčili, že rozhodčí asi vyčerpali denní limit penalt. Evidentně faulovaný Wojnarovský v šestnáctce Ústí nechal sudí zcela bez povšimnutí a neumožnil hostům dostat se na jedno golové manko. Bělotín se i přesto snažil vstřelit další góly regulérním způsobem.  Bohužel se to nedařilo i díky bezchybné obraně domácích v čele s golmanem. Výsledek se již nezměnil a Ústí odskočilo na rozdíl již 12 bodů.  Skvěle fandící hostující fanoušci i přes nepříznivý výsledek zatleskali svým hráčům,  protože předvedli bojovnost a chtíč po plném bodovém zisku. Utkání bylo velmi pohledné nebýt třech kaněk. Ano, dvou na pomezních čárách a jedné hrací ploše. 

 

Nováček soutěže Bělotín nepřekvapil

 

TJ SOKOL MOSTKOVICE vs. TJ SOKOL BĚLOTÍN

2:5 (0:2)

Branky: 1', 81´ Hanák, 24' Novosad, 54´ Cirkl, 65´ Malaník

 

Sestava: Majerský - Janovský (76´ Peša), Biskup L. (56´ Hýža), Wojnarovský, Vrána - Novosad, Malaník, Lhotský, Hanák - Celnar (46´ Smékal), Cirkl

Střídačka: Matůšů - Hýža, Peša, Smékal
Trenér: Petr Zatloukal
 

Hosté vlétli na nováčka soutěže bez jakéhokoliv oťukávání, když hned v 30.vteřině Cirkl vysunul po levé straně Hanáka, ten se protáhl do šestnáctky a střelou z úhlu nedal domácímu brankáři šanci a poslal Bělotín do vedení 0:1. Hosté chtěli odčinit dvě prohry a ztrátu dalších bodů na vedoucí tým 1.A třídy a to hned následně v 10 minutě  po rohu Hanáka se míč ze skrumáže před bránou dostal k Cirklovi, ale ten jen orazítkoval tyč mostkovické brány. Domácí se osmělili až po čtvrt hodině hry, kdy střelu z 20 metrů pokryl výborně chytající Majerský. Ve 24´ Mostkovice nešťastně faulovaly, dlouhý přímý kop zahrál bravurně Várna, který našel Novosada až v malém vápně, ten se prosadil mezi trojicí domácích obránců hlavou a nastartoval bělotínskou jízdu za třemi body zvýšením na 0:2. Od této chvíle se domácí již neodhodlali k výraznějším výpadům k Majerského bráně a Bělotín si udržoval dvou golové vedení. A tak o poločase šli do šaten šťastnější hosté s klidnějším vědomím.

Do 2. poločasu opět vstoupili aktivněji hostující hráči a hned v 54 minutě věděli domácí proč, když byl v šestnáctce faulován Lhotský, míč si postavil Cirkl a se svými zkušenostmi se nemýlil - 0:3. Lídr tabulky vyhrál 4:0, Bělotín se s ním utká za týden a chtěl také v dnešním zápase vzbudit hrůzu a dát najevo, že to nebude mít až tak jednoduché. V 65 minutě Bělotín přečíslil domácí, míč doputoval k Malaníkovi, který zvyšoval již na vysokých 0:4. Už to vypadalo, že mostkovičtí zcela rezignují, když hlavní sudí odpískal pokutový kop v 72 minutě proti Bělotínu. Domácí byly v této činnosti stejně úspěšní jako hostě a snížili na 1:4. Nic nekončí, řekli si svěřenci trenéra Zatloukala  a v 81´ zvýšil Hanák na 1:5, když si ho našel s přihrávkou Lhotský. Mostkovice si nechtěly líbit takto zle vypadající výsledek, ale jen korigovali v 87´ na 2:5, když míč z přímého kopu nešťastně propadl za jeho záda. Nutno podotknout, že celý zápas byl oporou a nejen on, ale i zbytek týmu si zasloužil ovace bělotínských fanoušků po konečném hvizdu. Doufejme, že na tento gólový příděl navážeme i za týden v derby s Ústím a nastřílíme minimálně stejné množství branek.

Bělotín padl i v druhém derby

 

TJ SOKOL BĚLOTÍN vs. FKM Opatovice-Všechovice

2:3 (2:1)

Branky: 11' Celnar, 22' Novosad

KDE? Bölten Arena

Prohra...po 810 minutách!!!

FC BEŇOV vs. TJ SOKOL BĚLOTÍN

 

 

4:1 (0:1)

branky: 7´ Hanák

Sestava: Majerský - Janovský, Wojnarovský, Biskup L. (19´ Biskup Z., 86´ Matůšů), Vrána - Hanák, Malaník, Novosad, Hýža - Cirkl, Celnar

 

Střídačka: Matůšů -  Biskup Z., Biskup J.
 

Hosté chtěli navázat na vítěznou sérii, která trvá již devět utkání. To se jim bleskově povedlo hned v 7´, kdy Malaník přihrál Hanákovi, ten se individuálně dostal před bránu Jaše a nedal mu šanci 0:1. O tři minuty později byl tentýž hráč faulován v pokutovém území Beňova a Bělotín zahrával penaltu. Tu sám faulovaný Hanák neproměnil a hosté tak stále vedli jen těsně o gól. Domácí jakoby měli respekt a nechtěli se pouštět do zásadních proti útoků. Ve 22´ zkušeně prošel polovinou hřiště Cirkl, u šestnáctky přihrál Novosadovi, ale ten vysoko nad Jašovu bránu. O deset minut později individuálně prošel tentokráte Hanák, přihrál Cirklovi, který jen těsně nad horní tyč beňovské brány. V 34´ byl nejblíže gólu opět Hanák, který nastřelil tyč a skóre zůstalo beze změny. Těsně před koncem poločasu Cirkl našel přesně Biskupa Z., ten viděl Hanáka, jenž minul o milimetry. Do šaten šlo tedy spokojenější mužstvo Bělotína.

Do druhého poločasu vletěli více aktivněji domácí. Hned v 50´ okusili pevnost konstrukce Majerského brány, když se trefili do břevna. Nešťastná sportovní událost, kdy hráče domácích musela odvézt sanitka se zlomenou nohou se nadále podepsala na hostech. Domácí se více a více přibližovali k bělotínské bráně. V 60´ vytáhl bravurní zákrok Majerský a vytáhl míč na roh. První domácím vyšel jen na druhý a ten již skočil v síti hostů. Srovnával na 1:1 Hrabovský. Domácí od této chvíle převzali iniciativu a hosté jako by byli v transu z již zmíněného zraněni. V 65´ dlouhý nákop Jaše našel Machače, a ten poslal domácí do vedení 2:1. Neuběhlo ani 60 sekund a Beňov po závaru před bělotínskou bránou se dostal již do dvou gólového vedení 3:1 zásluhou Zbořiláka. Hosté dohrávali a pokoušeli se udržet výsledek, který by nenasvědčoval debaklu. To se bohužel nepodařilo a v 84´ si Beňov připsal čtvrtý gól a konečné vítězství 4:1. Nutno přiznat, že jednou prohra přijít musela, ale v tomto utkání bylo více ovlivňujících faktorů. Zvláště zranění Biskupa L. a domácího hráče. Bělotín se na vítěznou vlnu může vrátit v sobotu 25.10.2014. kdy od 14:00 hod. hostí v derby tým Opatovic.

Obrat v 2.poločase přinesl výhru

TJ SOKOL BĚLOTÍN vs. FK TROUBKY

 

 

2:1 (0:1)

branky: Cirkl 2x

KDE? Bölten Arena

Sestava: Matůšů - Smékal, Wojnarovský, Biskup L., Vrána - Hanák, Malaník, Novosad, Lhotský - Cirkl, Celnar

 

Střídačka: Majerský - Janovský, Hýža, Biskup J.

 

Opět se vyhrálo. Tentokrát to odnesl Dub.

TJ SOKOL DUB n. M. vs. TJ SOKOL BĚLOTÍN

 

 

0:3 (0:2)

Branky: Cirkl 2x, Lhotský

Sestava: Matůšů - Vrána, Wojnarovský, Biskup L., Janovský - Malaník, Hanák,  Lhotský,  Novosad - Cirkl, Smékal

 

 

Střídačka: Majerský, Hýža, Biskup Z. ,Biskup J.

Hosté opět začali velmi aktivně utkání a rozchytali velmi dobře zasahujícího domácího brankáře Oháňku, který mohl být vyhlášen hráčem utkání a zapříčinil, že si Dub nevysloužil větší bodový příděl. Hned ve 2´ přímý kop Novosada z 22 metrů Oháňka zlikvidoval. O tři minuty později vystřelil Lhotský a jen těsně minul. Následně Malaník z hranice šestnáctky vypálil a brankář Dubu jen vyrazil na roh. V 16´ byl do brejku vysunut Hanák, ale jeho šanci opět zlikvidoval Oháňka včasným vyběhnutím. Za pár minut to opět vřelo před domácí brankou, když centr Vrány našel Novosada, který z vyložené šance netrefil, míč se odrazil na šestnáctku k Hanákovi a jeho pumelici vyrazil golman Dubu. Ve 28´ Cirkl dlouhým nákopem z pravé strany našel přesně stojícího Lhotského na levé straně a ten se již nemýlil a hosté šli do vedení 0:1. Uběhlo opět jen pár minut, když se opět Bělotín řítil před dubeckou bránu. Centr Biskupa hlavičkoval Smékal jen do tyče a následná dorážka skončila u domácího brankáře. Ve 41´ převedl Cirkl ukázkový přímý kop, kdy se ani Oháňka nepohnul a Bělotín zvýšil vedení na 0:2. S tímto výsledkem šly obě mužstva do šatny. 1. poločas nabídl velmi dobrý fotbal nahoru dolů, kdy Bělotín nepouštěl domácí k vážnému ohrožení Matůšůho brány.

 

Druhá pětačtyřicetiminutovka se odvíjela v duchu, kdy hosté byli spokojeni s dvou brankovým vedením a domácí se nemohli nikterak rozhýbat k výraznějšímu převzetí iniciativy. Bělotín se stále pokoušel vyzrát na Oháňku střelami z delší vzdálenosti, ale bezúspěšně. Střely Malaníka, Hanáka končily buď u něj nebo mimo tyče. Až v 88´ přihrál Hanák Cirklovi na pravou stranu a ten našel střelou poslední skulinu v bráně a zvýšil na konečných 0:3. Tradiční děkovačku si hostující fotbalisté vychutnali od fanoušků za pár minut.

 

Bělotín si připsal další tři body

TJ SOKOL BĚLOTÍN vs. TJ ŠTĚPÁNOV

 

 

2:0 (2:0)

 

Branky: 6' Lhotský, 33' Novosad

KDE? Bölten Arena

Sestava: Majerský - Vrána, Wojnarovský, Biskup L., Smékal - Malaník, Hanák,  Lhotský,  Novosad - Celnar (89´ Biskup Z.), Cirkl

 

 
 

Střídačka: Matůšů, Biskup Z. ,Biskup J.

V úvodu utkání se chtěli domácí co nejrychleji ujmout vedení, aby vnesli klid do svých řad. To se jim povedlo hned v 6´, kdy hlavou poslal Bělotín do vedení Lhotský 1:0. To ovšem byla na dlouhou dobu nejvážnější situace z prvního poločasu, když se ani o deset minut později nepodařilo Hanákovi skórovat a trefil z přímého kopu jen náruč golmana Hložka. O pár minut později tentýž hráč centroval před hostující bránu, kde číhal Smékal, ale hlavou trefil míč mimo tyče. Až v 33´ se domácí prosadili podruhé, když Novosad už skoro z úhlu vypálil po brance a přesně k tyči umístil míč - 2:0. To si domácí pohlídali až do konce 1.poločasu a byli těmi, kteří byli psychicky na tom lépe.

V druhém poločase domácí chtěli ještě více potvrdit vedení a tři body doma, ale i hosté nechtěli objet s prázdnou. I když nakonec odjeli a domácí se radovali z plného bodového zisku. Tomu samozřejmě předcházely i akce bělotínských hráčů a to v 54´ po dlouhém nákopu si míč zpracoval Celnar, který se pokoušel přelobovat Hložka, ale ten vyrazil. S problémy, ale podařilo se mu to vytěsnit na roh. Až po dlouhých 18 minutách přišla vážnější akce Bělotína, když Malaníkův roh hostující golman jen vyrazil před sebe. Následnou střelu si již pohlídal a bezpečně míč ukryl v rukavicích. V 80´ Malaník našel Novosad, který se protáhl do šestnáctky Štěpánova, vystřelil a jen těsně minul jejich svatyni. Pár minut před koncem Vrána z přímého kopu jen skoro netrefil bránu Hložka. Chvilku na to již hlavní rozhodčí ukončil utkání, ve kterém padla jen pětina gólů z minulého týdne, ale i tak fanoušci hráčům děkovali.

 

Bělotín další 3 body může připsat v sobotu 4.10.2014. kdy od 15:30 hod. hraje na hřišti Dubu n. M.

 

Bělotín rozdrtil Náměšť

TJ SOKOL BĚLOTÍN vs. SK NÁMĚŠŤ NA HANÉ

8:2 (4:2)

branky: 13', 40', 52' Celnar, 18', 21', 89' Lhotský, 56', 79' Smékal

KDE? Bölten Arena

Sestava: Matůšů - Vrána (61´ Biskup Z.), Wojnarovský, Janovský, Hýža (52´ Smékal) - Malaník, Hanák,  Lhotský,  Novosad - Celnar, Cirkl

 

Střídačka: Majerský, Biskup Z. , Smékal, Biskup J.

V úvodu utkání to vypadalo, že Náměšť chce odvézt všechny body a připravit domácím druhou letošní porážku. Měli míč častěji na kopačkách a nesrovnalost v domácí obraně vedla k jejímu častému ohrožení. Jenže celé utkání nabralo zcela jiné otáčky, fanoušci viděli 10 gólu a přestřelku během čtyř minut, ve které padly 4 góly. Hned v 13´ Matůšů dlouhým výhozem našel Cirkla, který hlavou protáhl na Celnara a ten zcela sám před golmanem hostů Doležalem nezaváhal a dostal domácí do vedení 1:0. Pět minut se bojovalo a přišla chvíle, kdy se nestíhalo měnit skóre. V 18´ Hanák potáhl míč v šestnáctce, našel Lhotského a ten zvýšil na 2:0. Ve 20´ hostující Šoupal přišel k míči jako slepý k houslím a z neakce vytěžil snižující gól na 2:1. Bělotín odpověděl z rozehrávky a Lhotského střela skončila za zády Doležala 3:1. Domácí se nestačili doradovat, když Dohnal opět snížil na jedno brankový rozdíl 3:2. Od té doby se situace uklidnila, míč měli na noze domácí ,kteří ve 40´ díky Celnarovi opět odskočili na dvoubrankové vedení 4:2. Ve 42´ viděl hostující Kollmann druhou žlutou (při první velmi hrubě fauloval Vránu) a šel do šaten o pár vteřin dříve než ostatní. Na rozdíl od nich ale na trvalo. V poločase tedy domácí vedli s klidem 4:2.

Do 2.poločasu hosté vletěli, jako kdyby jim nechyběl muž v poli a ohrožovali branku Matůšů, ale bez efektivního dopadu a většinou mimo. A tak jim bělotínští převedli, jak se střílí. Nejspíše inspirace z nedalekého dne NATO v Mošnově. V 52´ Novosad potáhl míč po pravé straně, přihrál Celnarovi a ten hattrikem zvýšil na 5:2. O čtyři minuty později trefil aktivní Lhotský tyč, nejlépe se zorientoval Smékal a zvýšil na 6:2. Ovšem to nebyl konec a hosté v podstatě rezignovali a sledovali světelnou tabuli, kde jim čas velmi, ale velmi pomalu ubíhal. V 60´ vystřelil po bráně Malaník tak, že Doležala až pálily rukavice. Domácí chtěli před burcujícími fanoušky vstřelit další a další góly, ale ne vždy se dařilo. Až v 79´ Smékal po přihrávce Cirkla rozvlnil síť svým druhým gólem po sedmé - 7:2. A závěr opět patřil domácím, když byla Náměšť již nejspíše na cestě do šaten, přidal v 89´ svůj třetí gól Lhotský a zakončil utkání výsledkem 8:2. Závěrečná děkovačka fanouškům byla oboustranná.

 

Bělotín si tak připsal tradiční 3 body a navázat na ně může v sobotu 27.9.2014. kdy od 16:00 hod. hostí tým Štepánova.

Těžké utkání, ale všechny body si odvezl Bělotín

TJ SOKOL ČECHOVICE vs. TJ SOKOL BĚLOTÍN

 

2:3 (2:1)

branky: 25´, 84´ Smékal, 89´ Novosad

 

Sestava Bělotína : Majerský - Hýža, Vrána, Wojnarovský,Janovský - Smolár, Hanák, Lhotský, Novosad, - Celnar, Cirkl   

Střídačka: Maštera, Biskup Z., Haluzík, Smékal, Žerávek

Trenér: Petr Zatloukal

Souboj o druhé místo tabulky A třídy byl předvedením fotbalové parády od začátku utkání. Domácí si vytvořili šance hned od úvodních minut a to se jim se štěstím podařilo hned ve 4´, kdy se dostali do vedení patičkou 1:0. O dvě minuty později Hanák tečoval cent těsně nad domácí bránu. V 15´ přímý kop Cirkla, kdy se před čechovickou bránou vytvořil závar, nejlépe se orientoval Lhotský, ale trefil přesně náruč domácího brankáře. To si hráči Čechovic nenechali líbit a přebírali roli ve středu hřiště, kdy měli efektní a přechod do útočné fáze, které ale končili na skvěle fungující hostující obraně s brankářem Majerským. Ve 25´ zahrávali bělotínští přímý kop, který rozehrával Novosad. Našel hlavu Smékala, který srovnal skóre na 1:1. Čechovice předváděli svou nejnebezpečnější zbraň - zálohu - stále častěji a v 29´ zůstali zcela osamoceni před golmanem Majerským, ale ten bravurním zákrokem zneškodnil jejich šanci dostat se do vedení. To již neplatilo o pár vteřin později, kdy se jim podařilo zvýšit na 2:1 po sérii rohových kopů. Hosté se nesložili a v zápětí přímý kop Hanáka a hlava Lhotského skončila opět jen v náručí domácího ochránce svatyně. Stav 2:1 již vydržel do poločasu. Hra obou mužstev byla nahoru dolů a vedení si více zasloužili domácí.

 

V 2.poločase se role mužstev vyměnili a byli to hosté, kteří Čechovice nepouštěli přes střed a výborně napadali. Ve 49´ měli hostě velkou šanci skóre srovnat, když by v pokutovém území faulován Cirkl a na penaltu šel kapitán Hanák. Laxně kopnutá skončila vyražením domácího golmana a rohem. I přesto nechtěli hosté nechat všechny body domácím. Do 80´ probíhal litý boj ve středu hřiště o každý centimetr území. Biskup Z. centroval před čechovickou bránu, Novosad vypálil, ale minul. Závěr utkání patřil Bělotínu, když v 84´ centroval do vápna Vrána, opět se našla hlava Smékala, který srovnal stav na 2:2. Hostující fanoušci byli v euforii a burcovali své hráče dopředu. Ti se jim odvděčili gólem minutu před koncem utkání, kdy míč po závaru našel Novosad, vystřelil a tentokrát přesně a připsal 3 body Bělotínu. Velmi pěkné utkání si zasloužilo dělbu bodů, ale fanclub hostů ukázal, že jsou třináctým hráčem a ti berou všechny body. Bělotín si tak připsal 3 body popáté v řadě a navázat na ně může v sobotu 20.9.2014. kdy od 16:00 hod. hostí letos bodově bohatou Náměšť n. H.

Vyjádření trenéra Čechovic pro Prostějovský večerník:

"Podařil se nám vstup a drzy jsme dali krásný gól, celou první půli to z naší strany bylo v pořádku, byli jsme aktivní, hráli po zemi. Od 60.minuty to ale šlo z naší strany dolů, začali jsme se herně vytrácet. Nemyslím si, že to bylo dáno fyzičkou, ale spíš nezkušeností. Hosté nás v závěru standardkami umlátili a přehráli. Mají na to vhodné typy hráčů a dobře nacvičené. Oproti Náměšti, proti níž jsme hráli "tužku" to bylo lepší a posunuli jsme se. Bohužel se nám ale nepodařilo odskočit, protože šance na třetí gól byly. Bělotín nás potrestal, takový je bohužel fotbal."

V mini derby úspěšnější domácí

TJ SOKOL BĚLOTÍN vs. FK LIPNÍK n. B.

2:1 (1:1)

Branky: Lhotský, Celnar

Sestava Bělotína : Matůšů - Biskup L., Vrána, Wojnarovský,Janovský - Hýža, Hanák, Lhotský, Novosad, - Celnar, Cirkl   

Střídačka: Majerský, Biskup Z., Smolár,  Smékal, Biskup J.

 

 

Lipová poprvé doma padla...zásluhou Vrány

SK LIPOVÁ vs. TJ SOKOL BĚLOTÍN

2:3 (1:2)

branky: vlastní, Vrána 2x

Sestava Bělotína : Matůšů - Biskup L., Vrána, Wojnarovský,Janovský - Malaník, Hanák, Lhotský, Novosad, - Celnar, Cirkl  

Střídačka: Majerský, Biskup Z., Hýža,  Biskup J.

 

Zkušení domácí hráči nastupovali do utkání v rolimírného favorita. Bělotínští, kteří ve dvou utkáních po sobě neobdrželi branku,odjížděli k utkání jim tuto pozici maximálně znesnadnit. Do první většípříležitosti se dostali domácí již v 6´, ale střelu Růžičky z hranicešestnáctky skončila těsně mimo. Hosté díky přesné kombinaci a většípohyblivosti začali postupně domácí přehrávat. Ve 20´ se spustil prudký déšť,který zkrápěl hřiště po celý zbytek utkání. Vzápětí po závaru v hostujícíobraně se domácí ujali v utkání vedení Žilkovou střelou ze 14 metrů - 1:0.Dobře hrající hostující hráči nerezignovali a do konce prvního poločasuzvrátili stav utkání ve svůj prospěch. Nejdříve v 33´ našel Malaník na pravéstraně Novosada a jeho prudký centr si pak tlakem Celnara srazil do vlastníbrány domácí obrana - 1:1. V 39´ zahrávali bělotínští již osmý rohový kop.Malaníkův nákop vyrazil domácí brankář Běhalík na hranici šestnáctky k Vránovi,který obloukem poslal míč za jeho záda - 1:2.

Ve druhém poločase za pokračujícího vydatného deště a ve vypjaté bouřlivé atmosféře se domácí snažili strhnout vítězství na svou
stranu. V 70´ se potvrdilo pravidlo nedáš, dostaneš . Po rychlém brejku Novosada a střele Celnara pod břevno domácí brankář jen s obtížemi vytáhl na
roh. V zápětí po sporné ruce bělotínského obránce a z následujícího pokutového kopu Lipová srovnala zásluhou Lišky - 2:2. Šest minut před koncem utkání
proběhl Vrána po levé straně do šestnáctky a střelou k tyči strhl vítězství na stranu Bělotína - 2:3. Domácí ve snaze opět srovnat skóre vrhli veškeré síly do
útoku, ale větší brankovou příležitost si nevytvořili. Naopak hosté pronikali do otevřené obrany, ale šance Hanáka, Celnara i Cirkla zůstaly již nevyužity.
Bělotín si tak připsal 3 body potřetí v řadě a navázat na ne může v sobotu 6.9.2014. kdy od 16:30 hod. hostí v mini derby FK Lipník n. B.


 

Matůšů drží čisté konto již 180 minut...

TJ SOKOL BĚLOTÍN vs. FK HLUBOČKY

 

4:0 (3:0)

KDY? 23.8.2014

branky: 8´ Celnar, 34´ Cirkl, 38´p.k., 60´ Hanák

 

Sestava: Matůšů - Biskup L., Wojnarovský, Vrána, Janovský - Novosad, Malaník, Hanák, Lhotský - Cirkl, Celnar

Střídačka: Majerský - Smolár, Biskup Z., Hýža

 

článek převzatý ze stránek: https://www.fkhlubocky.cz/index.php?menu=clanky&clanek=1053&aktualita=1

Ve třetím kole zajížděli naši muži na horkou půdu ambiciózního klubu z Bělotína. V předposledním kole jarní části soutěže, zkraje června, jsme tady utrpěli drtivou porážku 1:7 a naším cílem bylo poučit se z minulých chyb a tento "výprask" napravit. Bohužel ani jedno se nepovedlo. Prohráli jsme a po dvou měsících jsme si zopakovali "bělotínský vylágoš". Tentokráte je nutno podotknout, že z naší strany byla vyvinuta možná trochu větší aktivita směrem dopředu než-li v červnu, přesto to bylo pořád žalostně málo na to, abychom mohli pomýšlet na nějaký příznivější výsledek, nedej bože na zisk bodů!!.

        Do utkání jsme nastupovali s jasným plánem. Nenechat domácí hráče kombinovat ve středu hřiště, nutit je do dlouhých míčů a hlavně eliminovat výtečné náběhy krajních záložníků s ostrými centry do vápna. Pohlídat si tedy situace, které rozhodly jarní utkání a které měli být klíčové i v tomto zápase. To se nám však dařilo jen napůl. Náš soupeř držel od začátku míč daleko častěji na svých kopačkách, byl aktivnější, ale míče rozehrával podle našeho plánu hluboko z vlastní poloviny, což naše obrana celkem solidně zachytávala. Čeho jsme se ovšem nedokázali vyvarovat byly hrubé chyby na naší obrané polovině. Jakmile tam došlo ke ztrátě míče, domácí kraje ihned startovali, dostávali míče za obranu a pak už bylo složité jejich pohyb zachytit. Tak padla i první branka do naší sítě, když po rychlém brejku po naší pravé straně jsme si počínali ve vápně hodně nedůrazně a pro domácího útočníka nebyl problém skórovat již v desáté minutě do prázdné branky - 1:0. Obraz hry se nezměnil ani po obdržené brance. Domácí dál hráli daleko častěji s míčem u nohy a my jsme chtěli dál trpělivě čekat na své šance. Ty také přišly, ale jak Marek Bahounek, tak i Lukáš Ďulin s nimi nenaložili gólově. A tak se nás domácí dál snažili namáčknout před naši branku, ale z dlouhých nákopů nám nebezpečí nehrozilo. Žádnou výraznou brankovou příležitost si domácí  i přes optickou převahu nevypracovali. A tak když to nešlo domácím, tak jsme jim pomohli sami. Po dvou našich "kinderkiksech" na polovině hřiště běželi domácí hráči dvakrát během pěti minut sami na našeho brankáře. Poprvé z toho byla branka hned, podruhé domácí skórovali z pokutového kopu nařízeného za podražení domácího útočníka brankářem ve vápně. Rázem to bylo v 35. minutě 3:0 a bylo prakticky po zápase. Síla našeho kolektivu bohužel v současné době není na takové úrovni, abychom mohli otáčet takto naivně zpackané utkání, navíc proti soupeři, který je na tom herně podstatně lépe. Naše snaha o změnu skóre v náš prospěch vyznívá totiž směšně. Snaha tam sice nějaká je, ale to je jenom taková na oko. Aby se neřeklo!! To není to opravdové "ježdění po zadku a žraní trávy". Tam není důraz, tam není kvalita, tam není prostě nic!!! Jde jen o to, aby se to nějak dohrálo a mě to moc nebolelo. Však ono to nějak dopadne.

         V poločase moc veselo v kabině nebylo. Naše plány byly rozmetány, psychika u většiny hráčů v háji a ještě pětačtyřicet minut proti kvalitnímu soupeři před námi. Obraz hry se tak  nezměnil ani po poločase. Domácí dál kontrolovali hru, a i když mohli několikrát přijít o čisté konto po našich šancích, svou  nulu si vzadu uhráli. My jsme naopak hned v 55. minutě inkasovali čtvrtý gól a od dalšího přídělu nás ještě zachránili již lehkovážně hrající domácí forwardi. A co již prošlo na naši branku tak pochytal ve své premiéře mezi muži solidně chytající, věkem ještě dorostenec, Patrik Axman.

        Zkrátka nepovedený zápas, který nás vrátil o čtyři měsíce zpět do našeho trapného jara. Je potřeba tento zápas rychle hodit za hlavu a nakopnout se k lepším výsledkům. Teď hned, dokud je ještě čas je potřeba zabrat a urvat nějaké body!! Je úplně jedno jak!! Jestli pěknou hrou a velkým brankovým rozdílem nebo třeba hrozným výkonem, tragickou hrou, ale jedním ušmudlaným gólem dotlačit zápas do vítězného konce. Je sice teprve začátek sezóny, ale není potřeba čekat na nějaké bodové žně zase až do října či listopadu. Tam bychom již chtěli mít spoustu mužstev pod sebou a řešit úplně jiné věci než nějakou herní či bodovou krizi mužstva!!!

 

První body z sezóně...

 

SK Slatinice vs. TJ Sokol Bělotín

0:3 (0:1)

branky: 2´, 76´ Hanák, 52´ Cirkl

Sestava: Matůšů - Biskup L., Wojnarovský, Vrána, Smolár - Novosad, Malaník, Hanák, Lhotský - Cirkl, Celnar

Střídačka: Majerský - Janovský, Biskup Z., Hýža

 

Bělotín prošel 2. kolem poháru České pošty bez problému

TJ Vlkoš vs. TJ Sokol Bělotín

0:7 (0:4)

branky: 22´,28´,31´Celnar, 36´,82´ Novosad, 47´,70´ Hanák

Sestava: Majerský - Biskup J., Biskup L., Vrána, Smolár - Malaník, Hýža, Hanák, Novosad - Celnar, Kainar

Bělotín pod vedením asistenta trenéra Ivana Bardoně a trenéra Petra Zatloukala v klidu a bez problémů prošel do 3. kola poháru České pošty, když zcela jasně přehrál celek TJ Vlkoš. Hráči hostů měli navrch ve všech ohledech hry. Nyní čekáme, s kým se utkáme ve 3. kole. Může to být TJ Sokol Ústí, ale klidně i Skalička či Soběchleby.

70 minut byly 3 body doma, nakonec si je Ústí odvezlo všechny.

TJ SOKOL BĚLOTÍN vs. TJ SOKOL Ústí

1:3 (1:0)

branky: 13´ Celnar - 68´, 85´, 90´

Sestava: Matůšů - Wojnarovský, Biskup L., Smolár, Vrána - Malaník, Hanák, Novosad, Cirkl - Kainar, Celnar

Střídačka: Majerský - Biskup J., Haluzík

Hned úvodní kolo 1.A třídy přineslo jedno znejočekávanějších utkání v soutěži, kdy na hřiště Bělotína přijela farma HranicÚstí. Za teplého počasí a velmi dobré návštěvy čítající kolem 200 diváků seočekával zajímavý fotbal z obou stran. Po dojednaném hostování Matůšů z SKHranice nikdo netušil, koho bude trenér Zatloukal nominovat jako jedničku do brányv utkání. Za "nepřátelskou" linii seděl na střídačce bělotínský RadimŽingor. Derby vyšperkované se vším všudy mohlo začít. Hned v úvodu chtěli domácí ukázat svou sílu v záložní řadě a po stranách tahat míče a centrovat je do šestnáctky útočníkům. To se ukázalo jako dobrý krok, který hostům dělal potíže a museli faulovat domácí hráče. Hned v 2´ minutě měl Hanák možnost přímého kopu, ale trefil jen střed brány a brankáře Urbáška. O 2 minuty později tentýž hráč a ta samá situace a míč se opět nepodařilo dostat za záda ústeckého golmana. Ovšem i hosté vystrčili růžky, když Pokorného vychytal Matůšů a stav zůstal beze změny. Ve 13´ Biskup L. vysunul Hanáka, který se dostal k hranici šestnáctky hostů, poslal míč před bránu, kde číhal Celnar a vstřelil úvodní gól a přinesl radost do domácích řad - 1:0. Radost trvala jen 5 minut, když pomezní sudí neodmával ofsajd hostů a dokonce mával ruku brankáře Matůšů i přesto, že byl trefen do tváře. Hlavní rozhodčí bez váhání vytáhl červenou kartu a golman se poroučel do sprch. Toto oslabení si domácí nechtěli vzít k srdci a bojovali nadále. V 25´ roh Ústí neohrozil Majerského bránu. V 37´ další přímý kop Hanáka, který skončil vysoko nad bránou Urbáška. Těsně před koncem poločasu hosté ohrozili bělotínskou bránu, když z rohového kopu chyběly milimetry, aby Smolka srovnal skóre. Poločas tedy patřil plnohodnotně domácím a s tím chtěli vstoupit i do druhého poločasu.


Ten začal velmi zvolna, jelikož hřiště skrápěly proudy vody a nad Bělotínem se stahovaly mračna. V 55´ Hanák jen těsně minul ústeckou bránu. O
dvě minuty později se poroučel předčasně do šaten hostující Pančochář, když hrubě urazil hlavního sudího a ten jej počastoval červenou kartou. V 65´ opět
Hanák přímý kop, ale opět naprázdno a bez efektu. Nedáš, dostaneš. Opětovné pravidlo se potvrdilo. V 68´ v chumlu před bránou Majerského se nejlépe
zorientoval Smolka a srovnal stav na 1:1. Domácí stále toužili po třech bodec, ale ani přímý kop Cirkla v 76´ ani o minutu později roh Malaníka, který
hlavičkoval Vrána jen o kousek mimo bránu gólem neskončily. Když už vše vypadalo na dělbu bodů, utrhl se Vladik a hosté v 85´ se dostali do vedení 1:2.
Následné přeskupení domácích řad a hra na tři obránce otevřela hru hostům a ti v nastaveném čase zvýšili na 1:3 a odjížděli domů se všemi body.